Trainingen

Trainen met plezier
Bij HCAS willen we leuk hockeyen; plezier hebben, uitdagen en groeien zijn daarbij allemaal van toepassing. Plezier gaat hand in hand met winnen. En winnen kan wanneer je beter bent dan de tegenstander. Beter gemotiveerd, betere techniek, fitter en tactisch slimmer. Dat bereiken we allemaal door met enthousiasme te trainen.

Visie
Trainers zijn waardevol voor een club. Ze vormen een belangrijke basis omdat ze een boegbeeld zijn voor hockeyers. Ze dragen de hockeyvisie van de club uit en staan aan de basis van de ontwikkeling van de hockeyers. Daarom vinden we het bij HCAS belangrijk om onze trainers te belonen, te waarderen, te enthousiasmeren en actief te begeleiden.

Trainers
De trainers maken het mogelijk om plezier te hebben in het hockeyspel en om te winnen. Ze staan klaar voor alle hockeyers om het hockey-enthousiasme over te brengen. Ook worden trainers bij HCAS gewaardeerd, ze zijn een boegbeeld voor de club. Maar ze investeren ook in zichzelf door zelf een betere hockeyer te worden én door zich te ontwikkelen als mens. Een trainer werkt immers ook aan communiceren, coachen, werken in teamverband en aan het motiveren van hockeyers.

Voor de juiste indeling, beoordeling, ontwikkeling en beloning beschikken we over een trainers-functiehuis. In het functiehuis worden trainers ingedeeld naar houding, competenties, verwachtingen en beloning. Voor iedere trainer wordt het zodanig duidelijk hoe hij/zij zich kan ontwikkelen. Het inhoudelijke functiehuis wordt gedeeld met de trainers.Trainersbegeleiding
We realiseren de visie door middel van de TrainerssCOOL, een nieuw initiatief om trainers actief te begeleiden bij de ontwikkeling. Training geven is gaaf, leuk en dus Cool!  Een groep ervaren hockeyers begeleidt trainers door ze te helpen, te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Om ze op die manier een betere trainer en wellicht ook betere hockeyer te maken.

Daarnaast zorgen we ervoor dat met gerichte trainingen, opleidingen en instructies trainers zich blijven ontwikkelen. Niet alleen op gebied van hockey, maar ook op gebied van communiceren, coachen en motiveren. Het uitgebreide netwerk van HCAS wordt gebruikt om te voorzien in inspirerende en kwalitatieve instructies en informatieavonden.

Trainers worden ‘beloond’ met bezoeken aan inspirerende wedstrijden op hoog niveau bij aansprekende clubs in Nederland of België. Daaruit kan inspiratie gehaald worden en kunnen trainers onderling kennis delen. En uiteraard genieten van het hockey op hoog niveau.

Faciliteiten
Een trainer heeft de juiste faciliteit nodig! En die wil HCAS bieden. Simpele zaken om te kunnen trainen, maar ook moderne middelen zoals filmmogelijkheden, SMART goals, C-Sign skill veld en een ballenkanon.

Specifiek wordt ELO (Electronische Leer Omgeving) benoemd. Een app om trainingen digitaal voor te bereiden, uit te leggen en om de training in vast te leggen. ELO is het houvast voor iedere trainer om goede trainingen te kunnen geven en opvolging te kunnen geven aan de trainingen. Trainers kunnen daarbij uiteraard bijdragen aan de continue ontwikkeling van de ELO app.

Naast deze faciliteiten bieden we tevens aan trainers de middelen die het trainen leuk maken. Beeldschermen om hockey te kunnen kijken in de vorm van inspirerende wedstrijden, hockey skills of de eigen wedstrijd. Daarnaast wordt gewerkt aan een programma om trainers die zich ontwikkelen positief in het zonnetje te zetten.

Ook meedoen???
Word trainer; ontwikkel jezelf als mens en hockeyer en geniet van de waardering en beloning vanuit HCAS en alle HCAS-ers [email protected]